ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Ιστορία - Αρχαιολογία

Η Πιερία είναι μια περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας με ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον! Πολλοί τουρίστες την επισκέπτονται κάθε χρόνο για να θαυμάσουν το μεγαλύτερο βουνό της Ελλάδος και κατοικία των θεών Όλυμπο, για να περιηγηθούν στο βουνό των Μουσών και να αντικρύσουν τη φυσική ομορφιά του βουνού των Μουσών, που ενέπνευσαν πολλούς ποιητές και ψαλμωδούς της αρχαιότητας. Εκτός από αυτά που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη μυθολογία μπορεί κάποιος να επισκεφθεί και τους αρχαιολογικούς χώρους της Πιερίας όπως του αρχαίου Δίου και της αρχαίας Πύδνας και του ιστορικού και μεγαλοπρεπούς κάστρου στον Πλαταμώνα και να μαγευτεί από την απίστευτη θέα του άπειρου γαλάζιου της θάλασσας.

Φυσικο Περιβάλλον

Τα καθηλωτικά γεμάτα κύρος βουνά, οι απέραντες αμμώδεις παραλίες, τα ποτάμια και οι πηγές, η πλούσια βλάστηση, τα μονοπάτια μέσα στα βουνά, οι αλυκές καθώς και οι παράκτιοι υδροβιότοποι καθιστούν την Πιερία έναν από τους ομορφότερους νομούς της Ελλάδας και πόλο έλξης για τους λάτρες της φύσης και τον συνδυασμό βουνού και θάλασσας.

Ακτές

Ιδανικές ακτές, απέραντες αμμώδεις παραλίες κυρίως, γαλάζια νερά, ρηχές παραλίες για ξέγνοιαστες διακοπές για όλες τις ηλικίες. Σε όλο το μήκος της Πιερίας εκτείνονται αμμώδεις παραλίες περίπου 70 χιλιομέτρων οι περισσότερες από τις οποίες έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Αναλυτικά, στην Πιερία, 6 γαλάζιες σημαίες έχει ο δήμος Κατερίνης (από 5 που είχε πέρυσι) και 4 ο δήμος Δίου-Ολύμπου (που πέρυσι δεν είχε καμία). Οι ακτές με τις γαλάζιες σημαίες είναι οι ακόλουθες: 

Δήμος Κατερίνης 

  1. Ολυμπιακή Ακτή 
  2. Παραλία
  3. Καλλιθέα 
  4. Mediterranean Village 
  5. Κορινός 
  6. Περίσταση 

Δήμος Δίου-Ολύμπου

  1. Λεπτοκαρυά 
  2. Νέοι Πόροι 
  3. Πλαταμώνας 
  4. Σκοτίνα 

Πηγή: Ολύμπιο Βήμα  


Διασκέδαση

Ο νομός Πιερίας φημίζεται για την νυχτερινή της ζωή και για όλων των ειδών διασκέδαση που προσφέρει σε επισκέπτες και κατοίκους. Ταβέρνες και τσιπουράδικα με ζωντανή μουσική, καφετέριες, μεγάλα club υπόσχονται διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Αθλητικά event καθώς και cocktail party διοργανώνονται από τα παραθαλάσσια μαγαζιά. Θαλάσσια σπορ, νερό τσουλήθρες και καρτ υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της Κατερίνης. Επίσης, η αγορά προσφέρεται για βόλτες και ψώνια και είναι ιδανική ακόμη και για οικογένειες με παιδιά, διότι υπάρχουν αρκετοί οργανωμένοι χώροι για όλες τις ηλικίες.