ΜΑΚΡΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με όλες τις δομές ενός σύγχρονου αστικού κέντρου, η Θεσσαλονίκη είναι σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, πρωτεύουσα της διοικητικής περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με πληθυσμό 1.200.000 κατοίκους στην Περιφερειακή της Ενότητα. Το λιμάνι της, δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της χώρας και η γεωγραφική της θέση κοντά στις χώρες των Βαλκανίων, ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, αποτελούν τα διαχρονικά πλεονεκτήματα που συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και την κοσμοπολίτικη φυσιογνωμία της. Η Θεσσαλονίκη είναι σήμερα η Έδρα του Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Έδρα της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου και η Έδρα του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.
Πόλη ανοιχτή, φιλόξενη, με χαλαρή διάθεση αλλά συνάμα γεμάτη ζωντάνια και κίνηση μέρα νύχτα, που ενισχύεται από την παρουσία των δεκάδων χιλιάδων φοιτητών που φοιτούν στα πανεπιστήμια της, θα σας καλομάθει με τις αναρίθμητες επιλογές που προσφέρει. Στη Θεσσαλονίκη του σήμερα, θα συναντηθείτε με την ιστορία, την τέχνη και τους πολιτισμούς που πέρασαν στα 2.300 χρόνια της ιστορίας της, θα γνωρίσετε την πλούσια γαστρονομική παράδοση, που η φήμη της έχει ξεπεράσει πια τα σύνορα της χώρας, θα χαλαρώσετε στην πανέμορφη παραλία της βλέποντας τον ήλιο να χάνεται στα νερά του Αιγαίου και θα αφεθείτε στους βραδινούς ρυθμούς μιας πόλης που η νυχτερινή διασκέδαση τελειώνει λίγο πριν το πρώτο φως της ημέρας! 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟ  Θεσσαλονίκη  ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΜΕΤΕΩΡΑ

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον επτά, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟ   Μετέωρα ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. 

ΕΔΕΣΣΑ

Πλούτος και φυσική ομορφιά, αρχαιολογική και ιστορική κληρονομιά η Ορεινή Πέλλα σας ελκύει. Πλημμύρισμα ζωής και ζωτικότητας είναι η Εδεσσα, με τους περίφημους Καταρράκτες τα ποτάμια, τα νερά, το φυσικό περιβάλλον και τους παραδοσιακούς Μύλους, ιδανική βάση για ταξίδια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας-"Καϊμάκτσαλαν" , μία απο τις ψηλότερες ελληνικές κορυφές, στο ανεμοδρόμιο ένα απο τα πρώτα στην Ελλάδα και πλέον αναγνωρισμένα στην Ευρώπη, στην πίστα αγώνων Moto Cross, το κέντρο Λουτροθεραπείας με τα ιαματικά μεταλλικά στο Λουτράκι, την Αρχαία Εδεσσα στον Λόγγο, με τα τμήματα του Μεσαιωνικού Τείχους και το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας και τις δύο λίμνες αποθέματα της φύσης, τους υδροβιότοπους του Αγρα-Νησίου-Βρυτών και της Βεγορίτιδας.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟ Έδεσσα ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. 

ΒΕΡΓΙΝΑ 

Η Βεργίνα είναι μικρή κωμόπολη στη Μακεδονία και ο πληθυσμός της κωμόπολης ανέρχεται στις 2.000 περίπου κατοίκους. Στη Βεργίνα υπάρχουν οι τάφοις των Μακεδόνων βασιλέων και ανάμεσα στους άλλους τάφους και ένα ταφικό μνημείο του βασιλιά Φιλίππου Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.  


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟ Βεργίνα ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.